Turun ravintolakulttuuri omassa luokassaan


Turku on tunnettu laadukkaista ravintoloistaan ja niiden ruokatarjonnasta, jotka pärjäävät vertailussa myös maailman metropoleille. Kaupunki tarjoaa runsaasti makuelämyksiä, jotka vaihtelevat klassisesta keittiöstä ja sesongin sanelemasta ruokamenusta eksoottisia herkkuja ja erikoisruokavalioita palveleviin ruokapaikkoihin. Erityisesti Aurajoen ranta on täynnä loistokkaita ravintoloita ja useat kesän festivaaleista ovatkin keskittyneet hyvän ruoan ja juoman ympärille.

Ruokafestivaalit

sweets-331634_960_720

Ruokatapahtumia Turussa riittää vuodenajasta riippumatta. Näistä suurin festivaali on Islannista lähtöisin olevan kansainvälinen konsepti Food & Fun, jonka tarkoituksena on edistää ruokakulttuuria ja nostaa Turun mainetta laadukkaana ja kehittyvänä ruokakaupunkina. Tapahtuma tuo esiin niin Suomen kuin maailmankin huippukokkeja ja baarimestareita, jotka loihtivat yhteiset menut, joista voi tapahtuman ajan nauttia valikoiduissa laaturuokaa tarjoilevissa ravintoloissa. Ruoan lisäksi ohessa järjestetään useita esityksiä niin kulttuurin, musiikin, että taiteen ystäville.

Kalaruoka on hyvin edustettuna turkulaisessa pöydässä. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Turun Saaristolais- ja Silakkamarkkinat, joka kuhisee merellistä tunnelmaa, tarjoaa tuoreen kattauksen meren antimiin. Nimensä mukaisesti pääpaino on silakka ja siitä jalostetut tuotteet kuten silakkapihvit ja ateriat, mutta myös muut kalalajit ovat hyvin esillä. Itse merenelävien lisäksi esillä on taiteilijoiden ja käsityöläisten uniikkeja tuotteita.

Turkulaisia ravintoloita

Alla on esitelty Turun tunnetuimpia ravintoloita.

Kaskis

Turun Kaskenmäellä sijaitseva Kaskis on voittanut monia äänestyksiä Turun parhaana ravintolana niin ruoan, että palvelun osalta ja on ensimmäisenä ravintolana Helsingin ulkopuolella saanut Suomessa Michelin-tunnustuksen. Ruokalista muuttuu vuodenaikojen ja kysynnän mukaan, mutta raaka-aineet riippumatta aterioista on aina tarkkaan valikoitu parhailta tuottajilta. Varauslista ravintolaan voi pahimmillaan olla kuukausia pitkä, mutta odotus palkitaan antaumuksella loihdituilla aterioilla ja unohtumattomalla miljööllä.

Sointu

Ravintola Sointu tarjoaa modernin eurooppalaisen ruokalistan, sekä elävää musiikkia ja musiikkibaarin personaallisessa ympäristössä. Karu ulkokuori pitää sisällään tunnelmaa ja Sointu sopiikin kiireettömään seurusteluun. Ruoka-annokset ovat myös kohtuuhintaisia ja laadukkaita.

Tintå

Tämä hyvin turkulaisittain nimetty ravintola ja viinibistro pitää sisällään myös leipomon ja sijaitsee Aurajoen rannassa ja on hyvin suosittu kohtauspaikka, joten pöytävaraus voi olla paikallaan jos käyntiä suunnittelee ruuhkaiseen ajankohtaan. Ateriat ovat välillä hyvinkin kekseliäitä ja Tintå sopiikin uusia elämyksiä ja jänniä yhdistelmiä hakevalle makumatkailijalle.