Ota Turku haltuun turistina


Turkuun saapuminen

Pargas_busstation_Vainio_Skärgårdsvägen_våren_2014

Turkuun on hyvät ja monipuoliset liikenneyhteydet sekä Euroopasta että Suomen sisältä. Suoria lentoja on tarjolla muun muassa Oulusta ja Tukholmasta, josta pääsee myös päivän sisään laivalla perille. Oman auton voi autolautalla tuoda mukanaan edullisesti. Turun satamassa ja ympäröivissä saarissa ja rannoilla on myös paljon vierasvenepaikkoja, joten jos omistat oman veneen, voit
näin tutustua Turun ja Naantalin upeisiin saaristomaisemiin. Jos olet tulossa Turkuun Helsingin tai Tampereen suunnasta, sekä juna- että bussiliikenne ovat vilkasta ja matkanteko joutuisaa.

Liikkuminen Turussa

Kun olet saapunut Turkuun, kannattaa ladata paikallinen reittiopas netistä älypuhelimeen, jotta pysyt kartalla missä oletkin menossa. Tarjolla on edullinen 24 tunnin matkailijalippu, jota kannattaa hyödyntää jos visiittisi kestää muutamasta päivästä alle viikkoon. Jos tarvitset neuvoa kaupungissa ja sen lähialueilla liikkumiseen, majoituspaikan valintaan tai menovinkkejä viihteelle, paikallinen matkailuneuvonta opastaa sinua mielellään.

Majoitus

Majoituspaikoista ja hotelleista ei ole Turussa pulaa ja hintataso on monipuolista. Keskustan laadukkaat hotellit kuten Marina Palace ja legendaarinen Börs, sekä kohtuuhintaiset ketjut kuten Cumulus eivät petä laatutietoista matkailijaa, mutta myös pienellä budjetilla on mahdollista yöpyä eri hotelleissa ja majataloissa aivan keskustan tuntumassa. Tarjolla on myös pidempiaikaiselle visiitille soveltuvia pieniä kalustettuja asuntoja tai yksiöitä ja vaikka hinta voi olla tyyris, se voi matkan pituudesta riippuen olla silti hotellia halvempi vaihtoehto. Muitakin erikoisia majoitusvaihtoehtoja löytyy kokeilunhaluiselle turistille, kuten Laivahostel Borea, joka sijaitsee Aurajoen rannalla ja on nimensä mukaisesti rakennettu laivaan.

Suosittu matkailukohde

Turku on suosittu matkailukohde niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin matkailijoiden parissa, joten kokematonkin turisti löytää helposti uusia matkakumppaneita ihastelemaan nähtävyyksiä ja osallistumaan eri tapahtumiin. Turistit ovat löytäneet viime vuosina myös erilaiset teemoitetut ryhmämatkat, joissa kohteena voivat olla vaikkapa historiallisesti arvokkaat paikat kuten Turun linna, erityyppiset museot tai järjestetty teatteri- ja tapahtumakierros, jossa saa maistiaisen runsaasta tarjonnasta, jonka pariin voi myöhemmin palata rauhassa omalla ajallaan. Turku on täynnä elämyksiä ja mahdollisuuksia ja muutamassa päivässä tai viikossa ei voi millään kaikkea kokea, joten Turun matkailu kannattaakin aloittaa tutustumalla eri kohteisiin etukäteen, jotta löytää omat suosikkinsa ja näin voi keskittyä paremmin nauttimaan itse matkan annista.